Bucuresti Strada Banu Antonache 40-44 (Floreasca)

IT Adevaruri

5

1. Salariile in IT sunt foarte mari. Este adevarat si o sa iti explic de ce: piata locurilor de munca in IT este cu adevarat libera si concurentiala iar notiunile din IT sunt universal valabile.

2. Sunt mai multe joburi disponibile in IT decat oameni pregatiti care sa le ocupe,mai mult decat atat, cererea de IT-sti creste mai repde decat este capabila scoala sa ii genereze. Tu trebuie doar sa te pregatesti. Peste un an vei regreta ca nu ai inceput astazi.

3. Nu toti cei care lucreaza in acest domeniu sunt genii sau tocilari (cu exceptiile de rigoare, bineinteles) si nici nu poseda puteri speciale. Sunt oameni normali, unii mai buni decat altii, care au intr-adevar o inclinatie catre disciplinele reale, logica si dispozita de a se afla mereu intr-un proces de invatare.

4. La inceput o sa para foarte greu. E normal, nu trebuie sa intri in panica. Nu poti sa ai pretentia sa intelegi din prima concepte noi prezentate in termeni de care nu ai mai auzit. Trebuie sa ai rabdare, in timp lucrurile or sa devina clare, logice.

5. Pentru a evolua trebuie sa: citesti, intelegi, testezi. Un simplu test valoreaza mai mult decat opinia a 100 experti. Un proiect implementat de unul singur valoreaza mai mult decat zece carti citite. Vei deveni expert doar in problemele de care te-ai lovit si pe care le-ai rezolvat singur.

6. Vei fi mereu intr-un proces de invatare. Tehnologia evolueaza rapid si tu trebuie sa tii pasul. Nu ai alta optiune, trebuie sa iti dedici mereu o parte din timp pentru a fi ‘up to date’.

7. Depinde doar de tine cat de bun vrei sa fii. Succesul tau depinde doar de efortul şi munca depusă şi mai puţin de alţi factori subiectivi. Acest aspect este cu mult mai important daca ne raportam la specificul societăţii în care trăim, societate în care avansarea profesională în multe domenii încă mai depinde de conjuncturi sau nepotisme şi mai puţin de competenţe. Motivaţia gândului că succesul depinde doar de tine este foarte puternică, iar în acest domeniu limitele pot fi foarte greu atinse, existând mereu posibilitatea de a evolua cât şi o opţiune reală de a migra rapid către calea antreprenoriatului.

Toate aceste adevaruri converg catre aceeasi idee, cea mai importanta si reluata la nesfarsit, si anume ca in acest domeniu:

SUCCESUL DEPINDE DOAR DE TINE.

Daca nu accepti acest lucru, imi pare rau, nu am cum sa te ajut. Din punctul meu de vedere nu exista scuze sa nu iti gasesti un loc in acest domeniu daca ai investit cat de cat in pregatirea ta. Si nu ma refer la bani, ci la timp. Insa este extrem de important ca tu sa fii acela care face primul investitia. Asta spune imens despre tine. Nu poti sa ai pretentia sa te duci praf la un interviu si sa te astepti ca cel din fata ta sa isi dea seama cat de inteligent esti tu si ce diamant neslefuit reprezinti. N-are de unde sa stie. Lucrurile sunt la fel si dupa ce ai obtinut primul job sau contract.

Dezvoltarea ta in acest domeniu nu se intampla natural ci este un lucru pe care trebuie sa il ai mereu in vedere. Este responsabilitatea ta, nu a companiei pentru care lucrezi. De fapt este lucrul esential si care trebuie sa fie primul pe lista prioritatilor tale zilnice. Trebuie sa alegi proiectele care ridica probleme noi pentru tine in detrimentul celor care iti sunt familiare. Evita sa rezolvi aceleasi taskuri in acelas mod la nesfarsit. Desi pare evident si logic la prima vedere, nu este deloc usor. In mod natural si instinctiv noi vom alege mereu confortul si sentimentul de siguranta generate de lucrurile familiare in detrimentul celor care sunt la prima vedere.

 

Sursa: Ionut Scripcaru (www.ionutscripcaru.com )

Doriti sa vi se trimita o serie demonstativa de lectii?


Yes
No

Va rugam sa completati urmatorul formular


Introduceti codul SMS pentru confirmare