Bucuresti Strada Banu Antonache 40-44 (Floreasca)

Invatamant si facturare:+40 (753) 045 921

Deveniti inginer de retea/adminstrator
de sistem cu STEP IT Academy!

Înscrieti-vă

Variante de studiu

 • Destinat
 • celor cu vârsta între 15 şi 55 ani
 • Durata studiilor
 • 5 semestre, respectiv 2 ani şi 6 luni
 • Programul cursurilor
 • Frecvență zilnică:
  LUNI - JOI orele 9.00 - 12.00
  sau 13.30 - 16.30 sau 18.00 - 21.00
  VINERI - practica individuala

  Frecvenţă redusă:
  SAMBATA sau DUMINICA,
  orele 9.00 - 13.30 sau 12.00 - 16.30 sau 15.00 - 19.30
  LUNI - VINERI - practica individuala
 • Preţ:
 • Frecvență zilnică:
  De la 875 RON / luna
  Frecvenţă redusă:
  De la 595 RON / luna
 • Înscrieti-vă

Cunoştinţe şi abilităţi


Ce trebuie sa stie si sa faca un inginer de reţea?

 • Sa construiasca reţele IPv4 şi IPv6:
  • Sa foloseasca tehnologiile LAN : Ethernet, L2/L3, Switching, VLAN, STP (RSTP, MSTP)
  • Sa utilizeze protocoalele de rutare : EIGRP, OSPF, BGP
  • Sa cunoasca tehnologiile de elaborare multicast : IGMP, CGMP, PIM
  • Sa poata construi reţelele de referinţă : MPLS
 • Sa realizeze servicii cheie de reţea
 • Sa cunoasca tehnologia securităţii reţelei
 • Sa poata folosi tehnologia de monitorizare a reţelei

Ce trebuie sa stie si sa faca un administrator de sistem?

 • Sa foloseasca Sistemele de operare Windows Server si GNU/Linux
 • Sa implementeze si sa mentina staţiile de lucru
 • Windows 7 si Windows 8
 • Controlul infrastructurii Active Directory in Windows Server
 • Realizarea serviciilor bazate pe Windows Server si GNU/Linux
 • Copierea de rezervă si recuperarea datelor
 • Asigurarea securitatii datelor

Despre toate acestea și multe altele veți afla în STEP Computer Academy la specializarea "Tehnologiile de reţea şi administrarea sistemului"

Programade curs

Care sunt avantajele de a fi inginer de retea/administrator de sistem?

Sunteti indispensabil

Obiectivul principal al unui inginer de retea/administrator de sistem este de a mentine infrastructura si serviciul, performanta lor, imbunatatirea sistemelor, modernizarea si securitatea. Un minut de nefunctionare a serviciului ar putea insemna pierderi de cateva mii sau chiar milioane de euro pentru companie. Mai este necesar sa evidentiem cât de importanti sunt specialistii cu o calificare inalta?

Salariu mare

Administratorii de sistem si inginerii de retea sunt cei mai solicitati specialisti cu unele dintre cele mai mari salarii. Mărimea salariului depinde de calificare, experienta practica si, in medie, se situeaza intre 500 si 3.000 €/ lună.

Puteti fi creativ in fiecare zi

In opinia specialistilor, principalele avantaje ale acestei specializări sunt posibilitatea de a lucra cu tehnica si provocarea de a rezolva sarcini non-standard.

Dezvoltare continua

Administratorul lucreaza zilnic cu o varietate de tehnologii care se schimba si se dezvolta in permanenta. Acest lucru duce implicit la nevoia de calificare continua.

Angajare garantata

Tehnologiile Informationale reprezinta unica sfera in care numarul locurilor de munca este mai mare decât numărul de specialişti. În fiecare an cresc cererile pentru inginerii de reţea sau pentru adminstratorii de sistem.

Pasiune

Daca v-a preocupat cum sunt construite lucrurile, sa intelegeti legaturile dintre ele si daca sunteti pasionati de calculatoare, atunci profesia administratorului de sistem sau a inginerului de retea va este aproape de suflet. Tineti cont de pasiunea dumneavoastra atunci cand va alegeti specialitatea. Veti castiga venituri din hobby-ul dvs.

Companii, în care lucrează
absolvenți STEP

Testimonials
şi angajatorilor

Eugeniu Iunac,
Project manager şi
Lead system engineer în British Sky Broadcasting

Nu as fi putut atinge acele varfuri – cunostinte tehnologice si practice – fara studiul in STEP IT Academy si a experientei valoroase pe care am castigat-o. Astfel de materiale didactice nu sunt de gasit in nicio institutie de invatamant a Ucrainei. In STEP IT Academy predau numai profesionisti pasionati de meseria lor. In plus, aici am descoperit si o atmosfera excelenta in timpul orelor de studiu, atmosfera creata de studentii care intr-adevar sunt dornici sa invete. Cu asemenea profesori si elevi putem spune ca STEP IT Academy are reteta pentru cea mai buna institutie de invatamant.

Alexandru Valiuşco,
absolventul anului 2009,
Instructor-consultant pe securitatea reţelei în compania Incom

Studiul in STEP IT Academy se deosebeste de orice alta institutie. Este o academie privata, iar cunostintele predate sunt concentrate astfel incat sa se asimileze cat mai multe intr-un timp cat mai scurt. Studiile acestea mi-au schimbat viata. De la un gamer care statea toata ziua in Lineage 2 am devenit un profesionist competent. In STEP IT Academy am primit certificate internationale CNNA, CNNP, CCAI si CCSI. Primul lucru pe care l-am inteles atunci cand am inceput sa studiez in cadrul STEP IT Academy a fost ca a fi administrator nu presupune automat o singura profesie. La STEP IT Academy studentii sunt pregatiti pentru trei sau patru profesii diferite. Veti avea timp sa va decideti care dintre ele vi se potriveste.

Denis Gudilin,
absolventul anului 2011,
Research IT Support Analyst în Barclays Capital (Marea Britanie)

Obiectivele mele principale in alegerea institutiei de invatamant sunt: pregatirea inalta de specializare in programele actuale ale companiilor de top din domeniul IT, orele de practica folosind echipamente moderne si posibilitatea de a primi certificate internationale. Fara acest certificat este dificil de lucrat in acest domeniu. Cunostintele dobandite au avut un impact pozitiv asupra dezvoltarii carierei mele. De asemenea, mi-a placut faptul ca exemplele practice sunt reale.

Oleg Mojaev,
absolventul anului 2011,
Automation QA în Comodo

Materia predata in cadrul STEP IT Academy nu se preda in nicio alta institutie de invatamant din Ucraina. Este un fapt dovedit. Cei care finalizeaza institutii care ofera diplome in domeniul IT nu cunosc nici 20% din ce cunosc absolventii STEP IT Academy. Spun acest lucru dupa ce am discutat cu multi dintre prietenii mei care au studiat in alte institutii, dar si dupa ce eu insumi am realizat o statistica. In STEP IT Academy sunt profesori de valoare: Oleg Godunov, Kodeş Denis, Ciornîi Oleg, Socolova Maria, Alex Tumanov, Ecaterina Pinciuc, Oxana Polunina, Mihai Velicico. Lor le transmit multumiri speciale.

Doriti sa vi se trimita o serie demonstativa de lectii?


Yes
No

Va rugam sa completati urmatorul formular


Introduceti codul SMS pentru confirmare